31. detsember 2007

aastaring

iseendasse süüvides.
aastalõpu kohustuslik kokkuvõte (2006).

  1. suitsetamise jätsin maha. nüüd vist võin öelda, et jätsin. viimane sigarett jäi kuhugi märtsikuusse. lubadus aastaks 2008 - jätkata samas vaimus! 0 sigaretti päevas! kuus! ja aastas! (l)ootus järgmisteks aastateks - ehk ületan isa rekordi - 3 (kolm) aastat.
  2. väikesel aastasel Birgittal olen aidanud kasvada (juttu ka siin ja siin ja siin ja siin ja siin) väikese kaheaastase Birgitta. Tundub, et isatunne läheb B isal kuude kuludes üha tugevamaks. ja pidagem pöialt, et see jatkuks ka järgmine aasta:)
  3. ei käinud valimas, kuigi suu võtsin poliitika teemal vett täis ka blogis (nt siin ja siin ja siin). ausõna, üritan end kätte võtta ja sel teemal mitte rohkem suud ega sulge paotada. aasta lubadus - kui näpud kibelevad poliitika teemal, võtan ja riputan parem üks pilt üles. kasvõi lillepildi.
  4. oma kätega sai üht-teist tehtud. näiteks valmis valmis õlasall, mõned hoidised, neli äärepitsi ja pojale sall :) - pole küll palju, aga asi seegi. lubadus järgmiseks aastaks - ehk saan hakkama ka sõrmikutega kõige kallimale?
  5. tegime omajagu remonti. tagumisest toast sai lae ja põranda remondiga (tapeedipanek oli käiktegu, see pole muidugi mainimistki väärt. kuigi. mingil hetkel peaks toale värske pilguga peale vaatama. te ei usu, kuipalju tapeeti tuleb mõningate väikeste küüniste teritamisel seinalt maha...) magamistuba, wc ja vannituba said ordnungisse ning mõned uksedki said vahetatud. vaatan, mul on kalduvus poolvalmis asjade kõrval suud vesistada, 2006 aastal oli see köögiahi, sel aastal mullivann... järgmise aasta plaanid on tagasihoidlikud - veel vaid kolm ust ja seejärel hoiaks end ülejärgmise aastani vaos. näis, kas suudame :D
  6. mõned telefonid said läbi peetud. nt (nokia) 6103 ja 2610, praegu on ericsson, esimene mu elus - ei olegi nii jube, et muud peale no kia ignoreerida. lubadus järgmiseks aastaks - ma ei osta enam ühtegi uut mobiiltelefoni.
  7. vaadanud mõnda kunsti. nt KuMus ja Patareis , ootus järgmiseks aastaks - rohkem kultuurat, kino, teaatrit ja muuseume-näitusi.
  8. IVF-i teekonna läbisime. edutult. esimese nö täisringi. eks paistab, mis uus aasta toob. pöidlad peos varakevadeks:)
  9. soomes sai käidud. korraks. ja ainult soomes. ootus järgmiseks aastaks - ehk jõuab kaugemale.
  10. peatumispaiga leidsime nii kiisudele-miisudele kui kalli kaasa õele koos tema pojaga. usun et üsna pea saab põhjus - remont korteris - korraldatud nii, et pagulased taas oma hubasesse kodusse saaksid pöörduda. meheõel sai lubatud tööle minna - saan päevad läbi ühe lapsega hakkama, ehk saan ka kahega (kuigi mõnikord ei saagi aru - kas lapsed saavad minuga hakkama v mina nendega ;)). kiisudest veel - kolm neist (musta peaga ja punase peaga ja punasetäpiline) otsivad endiselt kodu ja head peremeest !!!
  11. ehk peaks saavutseks pidama ka seda, et ma ei kandideerinud ei kooli hoolekogusse ega poliitikasse, olen veel ühes tükis ja suhtkoht terve. et blogil on aasta jooksul olnud ligemale 9000 külalist ja et pisifirmal läheb peris heasti ja perepojal on esimene kahtedeta tunnistus üle mõne aasta ning esimene püsivam ja tõsisem suhe tema noores elukeses. olen mõned pildid teinud, mõnede raamatute ilmumisele kaasa aidanud, mõned nutud nutnud, palju naere naernud.
  12. 12 on ilus number - seetõttu paneks mõned kribatud uitmõtted ka kirja. nt perekonnast, lapsepõlvest, kooli teemal, hirmust, mõtetest, ajast, põlvkonnast...
selle aasta tublimaks saavutuseks tuleb kindlasti pidada suitsuvaba kolmveerandaastat. valusaimaks kogemuseks tühja üritust suvel. valusaks teadmiseks aastalõpust - ma võin endale tunduda ema teresana - kannatlik, abivalmis ning altruistlik aga ikka leiab keegi põhjuse ja võimaluse süüdistada egoismis ja rahaahnuses. püüan meeles pidada - see on vaid tema arvamus. ta ei saa minult võtta minu enda oma.
ja veel ka positiivses võtmes - kahe lapsega on võimalik hakkama saada. ka siis kui nad on võimatus eas. korraga.

muide,
viie päeva pärast saab siinne paik kaheaastaseks:)

1 kommentaar:

  1. Anonüümne31/12/07 6:27 PM

    Rahulikku aastalõppu ja lõbusat uut aastat Sullegi!

    VastaKustuta