12. august 2010

hommik arstita

meie perearst on tagasi!!!
nagu siin ennem on kurdetud - perearst sai lapse ja oli pikalt-pikalt ära. ligi aasta jõlkusime erinevate arstide vahet, aga nüüd on ta tagasi!
pidime täna kell 11 igakuisele loendusele minema, aga kell 10.00 ärkas poja päeva esimesest unest meeletu palavikuga. 38,5 näitas kraadiklaas kümme minutit hiljem. pool tundi pärast seda suvatses med-õde telefonitoru tõsta.
peale minu vabandust, et oleme tiba tõbised ja täna ei tule, hakati meid kohe ravima - kas köha-nohu on? sain teada, et palavik on reeglina põletiku näitaja ja et tuleks kindlasti uriinianalüüsi võtta. nõudsin arsti telefonile ja kogu kamm hakkas otsast pihta - kui vana laps on, kas ige on "rullis". jah, võib olla küll hambapõletik, aga võib olla ka põiepõletik.. leppisime kokku, et viin homme analüüsi.
siis rääkisin veel lõhenenud suunurkadest ja nõutasin kortisoni-kreemi retsepti. (sest eile väisatud hambaarst keeldus mind muidu ravimast kui ma oma suunurki korda ei saa, ta ei töötavat piinakambris;) ). seepeale algas uus ravimishoog -
- kas te liha sööte, ega te taimetoitlane ole? - söön ikka.
- ja ikka liha, mitte vorstikesi - ei vorsti ei söö, liha söön küll
- kuidas teil sünnitus oli, ega mitte liialt vererohke? - üritasin siis seletada, et pole juba mitu aastat sünnitanud ;)
- kuidas on higistamisega lood?, kui tihti pesete?, kas nahk on kuiv?... jne jne. küsimustel ei näinudki lõppu tulevat. ja ei sõnagi (c)vitamiinipuudusest..
lõpuks suutsin ikka kreemiretsepti välja rääkida lubaduse vastu, et homme vereanalüüsi annan, et välistada aneemia..

asutasin end siis apteekri juurde. esimeses apteegis öeldi - ei meil ei ole seda rohtu. marssisin siis tõnismäele - ei neil ka seda rohtu pole, pole terves eestis! selle ravimitootjaga enam ei tehta koostööd! juba oma paar aastat ei tellita sealt mitteüks ravim! las arst kirjutab toimeaine, siis saan teile vajaliku salvi anda.
no sai siis helistatud, lubati 5min jooksul, et saab korda. ok. ja mis ma siis apteekri käes näen?! ikka sedasama hormoonkreem sibicort - kreemi mida ma oma lapselegi igale poole määrin korra päevas!

3 kommentaari:

  1. oioi, Haraldile pai ja kiiret paranemist!

    muideks, kui mingit spetsiifilisemat rohtu vaja, siis www.ravimiinfo.ee - paned sinna rohu nime otsingusse ja ta näitab sulle apteegid, kus see saadaval on. ehk edaspidi abiks.

    musid teile!

    VastaKustuta
  2. tean tean raviminfo.ee, muide;) - mingi itikas on teinud näpuka;)
    mina otsisin sealt hydrocortison'i, arst aga oli mingi spets. ravimi välja kirjutanud, mis sisaldus seda toimeinet. digiretsepti võlu - patsient ise ei näegi, mis talle määratud on.

    VastaKustuta
  3. Anonüümne13/8/10 1:47 PM

    üks teine sünnipäeval käinud laps jäi ka täna öösel haigeks :( ei tea kas jälle miski viirus? Ma ise ka haige muidugi (38,5 palavik, eimidagi muud). ja Piret jäi nohusse.

    samas kõik olid ju ainult õues kogu aeg, ei tohiks eriti kerge viiruse levimiseks olla?

    oeh, nii nõme see keset suve tõbitsemine. eestis on vist aastaringelt viirustehooaeg :(

    VastaKustuta