2. juuni 2010

Lastekaitsepäev

eile võtsin omad kallid pudinad ja läksime lastekaitsepäeva otsima. kust mujalt, kui kesklinnast. olin kuulnud, et vabaduse platsil pidada toimuma üht-teist huvitavat ja kusagilt oli pihku sattunud rotermani keskuse suvekava, mis 1 juuni kohta lubas kl 12-18 kestvat lastekaitsepäeva.

invabussid on ühed toredad liiklusvahendid - kaless mahub sisse ja isegi ringi pöörama. kui väga palju rahvast ei ole:D ja kui satub tähelepanelik juht olema, siis laseb terve bussikülje kutsuvalt maadligi.
ja nagu ikka õnnestus mul saada tädi-tähelepanu osaliseks. seekord sulaselges eesti keeles kõnetas mind vanem õbluke daam
- oi, on need ikka kaksikud?!
- enamvähem, kohmasin. ma ei viitsi enam ammu kõigile tõtt kuulutada, ja suisa valetada pole ka põhjust.
- no, ei ma olen kaksikuid näinud jah, aga minuteada poiss ja tüdruk kaksikuid ei ole! on ikka poiss ja poiss või tüdruk ja tüdruk.
- no ju siis on erimunakaksikud - norisin tädi pisut.
- jaa, muidugi.. tädi lamises veel midagi, aga ma ei kuulanud enam..

eelmisel päeval saime vanema pojaga panga ees kokku - sw-panka sisse pole kakskikutekäruga asja. siis klapitasime aegu nii, et tema sai ringikese lastega teha.
mingil hetkel, kui koos olime kargas meile ligi rebas eideke - oi, kakie krasivõje. jne jne.. ikka et kui ilusad, kui kenad, ema ja isaga jalutamas, kui armsakesed! ja näete - poeg on justkui isa suust kukkunud!
no mis sa sellise nonsensi peale ikka oskad kosta v arvata..

aga lastekaitsepäeval me erilisi üritusi ei näinud. vabakal oli mingi nõmeda valge-punase kirju lindiga ümber piiratud valge telgike. ekraani ees olid vist mingid toolid, aga plats oli peaaegu inimtühi.
harju tänaval ja raekoja platsil oli meil rohkem õnne - turistid juba alt ei vea - inimesi oli palju ja põnevaid, laste pead käisid uudishimulikult ringi ja silmad olid kui tõllarattad:)
viru tänav oli kui paradiis! ja need suured vankrirattad - ma vaimustusin neist taas - milline lust on munakiviteel sõita!

muide, Rimi on kett, mida tasub kalessiga sõites vältida, sealsed turvaväravad on kaugelt liiga kitsukesed. ja müüjad teavad juba seda. igal juhul ei tekkinud seekord küsimustki ja turvamees oli juba teisel pool sisenemisväravat et meie jaoks see avada... joogipudelid taastäidetud sammusime linna uusima(?) väljaku poole.
kus tabas meid (mind tegelikult) järjekordne pettumus - üks telk, mille peal oli kiri "väikese koka köök" ja üks lauake, mis kuulutas "näomaalingud" ning üks kolepunane draakon-maskott, kes jagas kommi.
kõik.

võimalik, et vale ajastus. võimalik, et pool tunnikest hiljem oleks kõigis kohtades tants ja trall käinud. aga lapsed ei kurda - nende jaoks oli kõik ideaalne! ja miskipärast usun ma, et nad tahavad tagasi kordusreisile:)

veel pilte->

2 kommentaari:

  1. /.. poiss ja tüdruk kaksikuid ei ole! on ikka poiss ja poiss või tüdruk ja tüdruk./
    Irw!
    Ja kassid on emased ja koerad isased!

    VastaKustuta
  2. Hea teooria kaksikutest:)

    A Rimi ei salli jah kaksikutevankreid, olen ka sinna kassasse kinni jäänud:( Väga tobe tegelikult.

    VastaKustuta