2. märts 2010

LesMills BodyPump

on parimate ja tõhusaimate lihasharjutuste programm, mida tehakse hoogsa muusika saatel treeneri juhendamisel 3-kuuliste tsüklitena.
60-minutilises kõiki lihasrühmi hõlmavas treeningus, mis soodustab rasvade põletamist ka puhkeolekus, kasutatakse kange, kettaid ja hantleid.
Erinevate treenerite juhendatavad treeningud koosnevad täpselt samadest harjutustest ning on ühesugused kogu maailmas. Treeningus ei ole sammukombinatsioone. (Arctic Sport Club)

eile käisin pumpis, miski viiendat korda elus ja teist korda kava nr 72 ajal. eelmine kord oli eelmisel kolmapäeval. ja ma pidin neljapäevase pilatese ära jätma, sest jalad ei tahtnud sõna kuulata. eks ta ole üks suhteliset ränk trenn. saali ees teeb valju muusika ja kõva kiljumise saatel treener samu asju, mis ta eeldab, et meie järgi teeksime. kava muutub iga kolme kuu tagant ja on ühtne kõikjal maailmas, kus sedasinast pumpi harrastatakse - nii et oled sa ameerikas, pariisis või tallinnas - sama kava järgi saad teha nagu koduski. eks ta vist ameeriklaste väljamõeldis ole, sest nagu mäcdonaldiski - igal maal samad eined, siis tundub "kodusem". ei, tegelikult oleks patt nuriseda - trenn on kõva ja kavad huvitavad. vähemalt niipalju kui ma sinna julenud minna olen ;) alguses muidugi ehmatas ära, sest üle 15 aasta ilma kehalise aktiivsuseta kerele äkki selline mahv peale panna - hulluks minna, aga nüüd, peale 8-kuulist pidevat treeningut polegi enam väga hull.

suurim kunst pumpis on valida jõukohased raskused - kui võtad liiga kerged, on trenn tiba igav, kui liiga rasked siis on hea, kui lihased ainult paar päeva valutavad. seekordse kava jaoks pole ma muidugui veel õigeid leidnud - esimese korra 5+2,5 oli kohati liiga raske, 2,5 üksi jälle liialt kerge. eilne 2,5+2,5+1 oli muidu paras, aga mingil hetkel tundus ikka pisut kerge.. ehh, järgmine nädal pidi uus kava tulema, eks siis saab kohusetundlikumalt käia ja ka õiged raskused leida.
õppisin eile, et olen eluaeg kükke valesti teinud - sellest ka mu eelmise nädala põlvevalu - kükke peab tegema, nagu istuksid tahapoole, mitte otse alla.. muidu käib keha raskus liigestele. ja väljaaste on teine valupunkt, selles ma ei saanudki aru, mis ma valesti teen - lihastele ei tohtivat see valu teha, ainult koormust.. ehh, eks järgmine kord üritan paremini (õigemini) jalgu seada.
aa, ja LesMills-il on oma kodukas, sealt saab muuhulgas hea ülevaate, mis loom see bodypump on->

1 kommentaar:

  1. Anonüümne3/3/10 1:18 PM

    2 aastat käisin, lõpuks muutus ikka väga igavaks. mõjus küll jube hästi - ma pole elus paremas füüsilises vormis ja kenama füüsisega olnud kui tol ajal. oleks vist mõju pärast ka hoolimata igavusest edasi käinud, aga liigestele hakkas - küünarnukk hakkas kriuksuma ja valu tegema

    VastaKustuta