9. veebruar 2010

viiene ja kaheksane

seekord märkamatult said lapsed jälle kuukese vanemaks.
Harald fokusseerib pilku juba päris kaugele ja päris pikaks ajaks. meie pere kassid on talle magnetiks. silmad kinnituvad loomale ikka mitmeks ajaks. ükskõik kummale ja ükskõik kas too siis parasjagu kasib end või magab sügavalt. mul on väike hirm, et Haraldi vägiteod ja esimesed sammud saavad varjutatud Eve-Ly omadest, sest teeb ju tüdruk kõike esimesena ja teisena järele tulijal ei ole seda uudsuse võlu enam. sestap olgu märgitud, et Harald oma viienda elukuu sünnipäeval keerleb juba isuga. noh, mitte päris kui vurrkann, aga vabalt. - seljalt kõhule. vastupidine on õnnestunud vaid mõnel korral. käes on see aeg, mis tüdrukul novembris. roomab edukalt. selili. öösiti ja hommikuti võib poisi leida risti voodist. heal juhul. täna oli end diagonaalis nurka ajanud - pea ühes nurgaservas ja jalad teises. ülejäänud voodi oli vaba.. ja loomulikult on siis kisa lahti - sest postid on ju ülekohtuselt jalus! huvitav, kui ta põrandale magama panna, kas siis jääksid seinad ette ?
täna oli esimene päev, kus poiss oli enamus õue-ajast üleval. 1,5 tunnist magati vaid pool tunnikest. tõstsin siis enne kojujõudmist päitsit ülespoole ja lasin kaare alla - ohh, kus pea hakkas pendeldama - ikka siinpool huvitav ja sealtpoolt vaja näha..

kaheksakuune Eve-Ly seisab asjade najal juba päris adekvaatselt. isegi liigub veidi. toe najalt tagasi istuma saab ka ilusti. ja roomab mis tuhiseb. kui uks vahelt lahti jääb, tuleb tihti oma toast suurde uudistma. või siis kassidele järgi. võõraid on hakanud omadest eristama. ja ema-isa tunneb ka ära. teinekord tuleb kallis minia koolist, sammub kiiruga oma tuppa ja väiksel liisul juba kisa lahti - mismõttes!!! kuhujäi!! veel pole järgi ega vastu tormandu, aga kaugel seegi ole. juttu on tal hulgi - ikka huilgab ja lobiseb ja laksutab keelt.
peegliplika /poiss on mõlema lapse vaieldamatu lemmik. omasugusega on ju ikka lihtsam ühist keelt leida :D

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar