4. jaanuar 2008

Räime pead


Räim ehk Clupea harengus membras L.
kas kalalehka juba tunnete? mul mõlkus juba mitu aega mõtteis kalavorm. küll ei olnud vormi, siis ei olnud kala... täna siis lõunasöök räime-(suuruse järgi küll kilu)vorm kardulaga.
retsept:
4suuremat kartulit
1suurem sibul
0,5kg räime
2muna
1väike kohvikoor
soola pipart maitse järgi,
võid määrimiseks

vorm võiga määrida, kardulad ja sibul koorida ja lõikuda õhukesteks viiludeks, räim-kilu puhastada, pead kassidele ja "fileed" kihiti kartuli ja sibulaga vormi. kui kiluräimed on öö läbi soolas seisnud, siis soola rohkem vaja pole, pisut pipart ei tee paha ja võiga ärge ka koonerdage.
kõige otsa valada muna-rõõsakoore segu, pool tunnikest 200kraadises ahjus ja voil'a! - hõrk roog ongi valma.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar