14. jaanuar 2007

poliitikast

jälle!!!

no ei saa mööda. lihtsalt ei saa. tänu kallile keskmikule on mul võimalus streikijatega lähemalt kui lihtsalt patsiendina tuttav olla. eile istusime siis kohvikus ja kirusime maad ning ilma. eeskätt muidugi savipätsi ja tema erakonda. ning muidugi kogu poliitilist lollust üleüldse.

muide, ma siiamaani ei saa hästi aru, miks arstid streigivad. OK, raha tahavad palgaks rohkem. nende nõudmisi selles osas toetan 100ga. toetaks isegi streigiga, kui see meie pisikeses firmakeses võimalik oleks. aga miks nüüd? miks nad toetavad poliitilisi sopamänge, mida nimetatakse valimisteks?

keskmik seletas:
nad ei saanud varem streikida - miks- riiklik lepitaja ei olnud asju korda ajanud - miks- sest teda eiolnud paigale määratud - miks - sest viivitati - kes - ikka poliitikud - kes krt! - nuu juhtmeots viib ikka (üle sots ministri) keski juurde... no mida!
et korraldame ise patiseisu ja siis hädaldame, et meiega ei mängita (delfis 5 jaan)? mainime, et meie arvates on tervishoiusüsteem kriisis, suisa tulekahjus (Sepa sisering) ning ning et reformarid on pahad-pahad ning et meie toetame streiki ja lambakari kohe usub. et lubame 25 tuhist keskmist palka - nb nüüd ja kohe - ja tõuseme valimistel võimule? soovime laagna teel linna raha eest kahes keeles kõike paremat uueks aastaks, paneme (ikka ju rahva raha eest) suured näod teede kõrvale passima ja usume et meid valitakse. huvitav, kui kaua nad lihtrahvast lollitada suudavad?

mul on jõletumalt hea meel et ma ise kummagi poole peal seda tsirkust kaasa mängima ei pea. hoian pöidlad pihus, et arstid oma palgatõusu kätte saaksid. streik on ju alles keskpaik. pärast seda tuleks palgareform - arstide töötasu eesti keskmise palgaga sidumine - paragrahvidesse raiuda. mis tähendab ju ennevalimisi ettevalmistamist ja pealevalimisi kinnitamist. ning kogemuste järgi võib ju öelda - mis eelmine riigikogu/valitsus on arutanud, see järgmine riigikogu/valitsus tagasi lükkab... ning seda muidugi ka, et enne valimisi lubatud, peale valituks saamist on koalisatsioonilepe...

ja ikkagi. minu väiklast arvamust mööda käituvad med töötajad poliitikute marionettidena kui nad 17ndal streiki alustavad...

1 kommentaar:

  1. Mõtlesin ka sellest streigist... Minu arvates eksitakse sellega natuke Hippokratese vande vastu: arst peaks ravima, mitte streikima. Kusjuures arstide palgad on (uudiste andmetel) üsna korralikud, kui keegi tõsiselt halvemas olukorras on, siis vist muu medpersonal.
    Kui aga mitte mõelda operatsioonide jmt raskema ravi peale, siis võiks arstide streik omamoodi kasulikki olla - kui ise haigeks jääd või laps haigeks jääb, oled sunnitud mõistuse kokku korjama ja püüdma end ise ravida. Selle tulemusena aga võib selguda, et enda mõistusest jagus ja inimesed õpivad pisut iseseisvamateks.
    Arstide nõudmistega ma ei ühineks. Muuhulgas meenutaks veel üht - vist Egiptuse - iidset tava: arst saab palka siis, kui patsient on terve. Eestlaste rahvatervist vaadates on arenemisruumi enam kui küll.
    Kui mistahes streik või protest tooks rohkem raha terviseedendusse ja spordiplatsidesse, siis ühineks küll.

    VastaKustuta