25. juuli 2006

Tibu

tibu roomab juba:) neljakäpakil ühest toa nurgast teise võtab aega vähem kui viis minutit. lahe. läen teise tuppa, paar minutit läeb mööda kui kostub viuu... - kapp jäi ette. tõstan tibu tagasi toa keskele, asjatan arvutis, paari minuti pärast on teine jala juures ja rühib püsti turnida - nii armas kuidas ta kukesammul areneb.

märtsis, kui ta veel viiekuune oli, siis väljas jalutades ta muud ei teinud kui magas. siis värske hoidjatädina vaatasin ma peaaegu kadedusega neid emmesid, kelle lapsed uudishimulikult ringi vaatavad. toona ta väljas kas magas või karjus.

nüüd jalutame tasapisi mööda oma lemmiktrajektoori ja tibu laliseb. mõtlen - millest ta räägib? ehk midagi sellist - vaata seda moori! küll on moest läinud kübar! selliseid kanti ju seitsmekümnendatel - eelmisel sajandil!
või - ootand oota, pea kii-n-nii! näe mis karvane koer mööda jooksis, kas sa ikka nägid!? see oli nii lahe karvane koer, kui suuremaks saan; nuian endale ka ühe sellise!
või - küll täna on ilus ilm, ainult et ilusaid ilmasid on viimasel ajal liiga palju olnud; palav päike mulle ei meeldi, see teeb naha hellaks, võta nüüd sinna mändide alla varju! mõnikord võiks ikka vihma ka tulla, siis oleks värskem õhk ja muru ka rohelisem, nüüd on sihuke - no vaata! - sihuke kollane ja krõbe!
või - teate, täna sõin ma esimest korda maasika! terve maasika! kas te ikka kõik kuulsite! mina sõin maasika ja teate kui hea see oli, nii kui nii ei tea, seda maasikat ju enam pole! no mis te naerate, ausõna...
jne jne.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar