12. juuni 2006

tuunitud videokaart

et kõik ausalt ja otsast peale ära rääkida, peab alustama sellest, et kunagi 2004 lõpupoole sai soetet' uus arvut - ligi 20 tuhi läks maksma, mõnusalt suur pill.
saab tööd teha, saab ka mängida.
paar kuud hiljem hakkas jura - nii kui arvuti käima paned, nii hakkab jõurama. kallis kaasa resümeeris - miski ventikas läbi. mis muud kui garantiiremonti.
garantiiremondis öeldi - jah, videokaardi ventikas, oki, lootsin, et niih, kõik korras, vahetati (vbolla?) välja ja sain tagasi tasase arvuti.
läks jälle mõned kuud mööda, kui sama lugu - jõurab. kui esimesel korral kiilus ka jõuramise järgi kinni, siis nüüd muud polnud, kui ainult jõuras. tööd teha sai, mõnedki mängud mängis ka ilusti ära - nii vähe kui ma neid üldse mängin.
venitasin aga muudkui seanahka ja mõtlesin - küllap jõuab...
paar päeva tagasi hakkas trikka tegema, miskit koodimoodi säbru hakkas pilti viskama, ja arvutit paar korda isegi kinni jooksutada õnnestus...
kallis kaasa leidis - kuule, see arvut pole ammu enam jõuranud, las ma vaatan, mis seal sees, karta on, et ventikas otsas...
jälle kord - tehtud - mõeldud. karbi avamisele (minu niutsatuste - oot, oot, las ma teen SELLE töö veel ära ja tema seletuste, et kui ventikas õhtal ja kaart kuumeneb, siis pead varsti videokaarti otsima minema - saatel) reageeris arvuti taaskord hangumise ja seejärel pildi taskupanekuga.

soh, mõtlesin, nüüd on kõik untsus.
tuli välja, et vedas, vaid ventikas vajab vahetamist, mitte kaart ise. nii siis läksimegi kaart peos teeninduse manu - pangu targemad poisid korralik asi sinna peale...

videokaart ise on ati radeon 9800 pro
enne oli sellel miski ati ventikas oli peal, nüüd aga saime Zalmani radika teisele ümber.

endine ventikas, mis pensile saadeti, kuna oli end tolmu täis kogunud:


siin aga on meie "tuunitud vidiokaart" mitme nurga alt:

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar