29. juuni 2011

piknik ja Hr Montignac



enne jaani sai endale lubatud, et pärast suurt söömat tuleb hakata korralikuks ja pööstevöö enda ümbert selle aasta numbri sees maha lihvida!
mõeldud-mõeldud. leidsin netiavarustest hr Montignaci meetodi. tema kodukas ja kogu tarkus on siin->
lühidalt väljendades jälgib see toiduainete glükeemilist indeksit - seotud glükoosi taseme tõusuga veres. et mida suurem GI, seda halvem toiduaine. kõik toiduained on pandud kolme tabelisse - väga head (roheline), söö, kuid ilma rasvaineteta samas toidukorras (oranz) ja ära puutu! (punane).
lisaks on veel ilma indeksita toiduained, nt piimatooted (mis on küll suure glükeemilise koormusega - pole veel aru saanud nende kahe vahest ja sellestki kui palju neid piimatooteid siis süüa tohib), kalad ja lihad- viimaseid tuleb süüa iga päev, kala vähemalt kolm korda nädalas ja hommikuti pool tundi enne kohvi/hommikusööki võiks manustada klaasi toasooja vett (sidruniviiluga).
kõik tabelid on ka eesti keeles veebis saadaval - kes otsib see leiab.

suurim kunst tundub mulle hetkel olevat hoopis pere kõrvalt seda pidada. eilne piknik oli ehe näide - hommikupooliku vaaritasin lastele pannkooke teha, et oleks mida loomaaia-külastusel põske pista. siis tulin ise endale meelde ja praadisin ruttu natu kanafileed ning keetsin sügavkülmast rohelisi köögivilju - et mitte nälgind näoga pannkoogisööjaid vaadata. või hullem veel järele anda.
tänaseks lõunaks olid keedetud makaronid (need täistera-omad on lubatud). endale võtsin poole keetmise pealt portsjoni ära, lisaks loomalihaviilud ja tomatikaste - samamoodi, poole tegemise pealt (kui loomaliha ja köögiviljad ühtlaseks pudruks olid saanud), enda ports kõrvale ja siis ketsup ja jahukaste selga, et pisikesed pirtsud ikka sööksid;) eks näis, kas annab tulemust (siis lisandub optimismus) või löön varsti käega...

pilte tegi J eile hoolega, album on siin-> parooli küsida minult:)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar