24. veebruar 2011

lapsed on meil õige naksid

pistsid nahka trennipüksid...
tõesti, sel ajal kui mina poes käisin, haihtusid puhtaks ja kuivaks saanud püksid puhta pesu hunnikust teadmata suunas. neljatoalise elamise põhjatutest avarustes on nad juba nädalapäevad leidmata.

arengus on fantastiline aeg käes - mõlemad kordavad sõnu järele ja tegusid niisamati.
klotsimajandus on au sees. nii suured legod kui tavalised nukkideta klotsid.
iseloomudest - Eve-Ly on vaikne kannataja. aga kui midagi tõsiselt ei meeldi, siis lööb hambad sisse. piisava järelvalve all saab seda õnneks ennetada, aga siiski on Haraldil juba mõnedki jäljed olnud. Harald, seevastu on nügija poiss - teinekord asja eest teist takka lükkab tüdruku suhteliselt jõhkralt lihtsalt eest ära selle asemel et paar sammu ringi minna või häält tõsta. nii et pikemaks ajaks kui paar minutit neid omapäi jätta loomulikult veel ei saa.
Eve-Ly on lahke ja hoolitsev (hea tuju korral muidugi, väsimuse murdes ei jää hoolimisest midagi järele) söögiajal utsitab Haraldit sööma, mängu ajal jagab lahkesti mõmmisid ja kallisid. mõmmid sätib ilusti istuma ja mõmmide eest tuleb ka söögilauas hoolt kanda. une ajal pannakse käeulatuses olevad karud ilusti siruli ja surutakse neilegi tekk peale, teinekord ka lutipudel suhu :)
Harald on oma suurte silmade, lahkelt jagatava naeratuse ja lõbusa tujuga tulevane seltskonnahing. Ükskõik kuhu meil minek, ja olgu siis võõramad või tuttavad näod ümber, see poiss oskab nii lahkelt naeratada ja tutvust sobitada, et kohati on suisa hirm. samas on ta ikka piisavalt memmekas ka. oleme nüüdseks kolm-neli korda ka Arcticu lastehoidu jõudnud. esimesel kahel korral ma muidugi trenni ega ka mitte jõusaali ei lootnudki pääseda. kolmandal korral panin endale trenniriided selga. ja haihtusin paar minuti järel jõusaali. hädaline telefonikõne tuli just siis kui olin end parasjagu higiseks ajanud;) 15 minutit ongi seni maksimum, sest vahepeale tulid köha-nohu nädalad ja nii polegi saanud temaga enam harjutamas käia.

sõnalises arengus on Eve-Ly muidugi ees - kolm kuud arenguvahet annab ikka tunda. Liisu teab täpselt kes on Harald (aala) ja kes tädi, kes kiisu-kutsu-mõmmi. et lutipudel kui lutt on mõlemad "piima"d, saab ju veel andeks;)
laste ühine suur lemmik on mõmmi. karud tuntakse ära kaugelt -kaugelt. vahetevahel tundub et Haraldil on peal justkui mõmmi-magnet või vähemalt mõmmi-radar. ei saa ei poes ega mujalgi asjatoimetusi ajamas käia ilma, et veerand tunni jooksul kordagi mõmmit ei silmaks. olgu see siis vaateaknal, reklaamil või kellegi käes. väikesed lapsed on Haraldile "aalad", küllap see tuleb sellest, et lastepiltidest enim on nähtud enda omi;) ja aalad on nii titad piltidel kui päriselus. nukud on millegipärast tät'sid. ja pallid püüa'd. viimane tuleb teadagi - viska-püüa mängust;)

ka käelises arengus on kolmekuist vahet näha - "kunstitundides" teeb liisu värvide ja pintsliga ilusasti "täpp-täpp-täppe", aarele meeldib seevastu rohkem purke kinni-lahti kruvida, tema lemmikvärv on vesi ja iseennast püüab ta, võrrelduna Eve-Lyga, kogu protsessi jooksul võimalikult vähe kokku mäkerdada. nii ka söömisel. võimalik, et seda on veel vara öelda, kuid tundub, et poisist tuleb vasakukäeline. lusikas jõuab suhu, kui üldse siis vasaku käega, pintslit ja pliiatseid hoiab aga mõlemas käes.. eks paistab. vasakukäelised pidadagi loomingulisemad olema;)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar