25. juuni 2010

pildikesi

meie pere tibud. eelmine ülesrivistus-pilt samadest lastest on poole aasta tagune->

mõnikord on tore lasta rihm lihtsalt lõdvaks ja oleleda. ka siis kui kogu ülejäänud EV peab võidupüha ja jaani. võtta oma õeksed ja nende tibud kokku ja süüa liha. ilma erilise tule ja mölluta. sest lapsed hoolitsevad möllu eest ja tuli ja tited ei käi eriti kokku. või olen ma lihtsalt liiga vanaks jäämas?

peale nädalast kahe-tibu eest vastutamist on saabunud õnnis rahulolu koos kalli kaasaga. äratundmine, et laps ei olegi ainult see, kes nõuab-tahab-vajab ja saama peab, vaid ka see, kellega koos on mõnus mängida ja kellele huvitavaid tegevusi välja saab mõelda. sest kuniks käedjalad on kahte söömis-väljutamis-uinumis- mehhanisme rahuldamas, ei ole eriti aega meelelahutusele mõeldagi. noh, lihtsamalt väljendades - väsisin ära. tegelt, algus oli päris lõbus ja mõnus. kolm päeva ja ööd. siis aga hakkas unele jäämiste ja magamistega mingi müstiline kamm, kuni avastasin, et ma eriti muuga ei tegelegi kui panen lapsi magama või tegelen seedeprotsessi erinevate osadega.
pealegi (lubagemulviriseda) pole ma juba 1,5 nädalat trenni saanud. ja söönud suht valimatult kõike mis tee peale ette jäänud... nii et kõht tundub paisuvat ja rasvad taaskogunevat, hoolimata, et eile kukkus mul esimest korda mänguhoos sõrmus sõrmest..

sääski on siin ropult, kuigi nende kuplad ei olevat nii hullud kui mõnel pool mandril.. ja esimese puugi nägin ära, E seljal 21.juunil. parmud tulid eile.. parvedes, enne neid ei olnud. enne jaani lõõritas ööbik, jaanieelse vihmaga said ka tihaste pojad (loodetavasti) lennuvõimelisteks - pärast seda vihmapäeva enam poegadele süüa ei viidud. linavästriku poeg siblis ka ema (või isa) sabas ükspäev. ja nõutas valjul häälel toidupalukest.

E ja H kasvavad iga päevaga. K nentis täna, et H nägu on siinoldud nädalaga muutunud - lõug on justnagu välja tulnud.. lastevahelised erinevused on ka juba väga selgelt näha. H huvitub masinatest ja kõigest, mil on rattad. E huvitub rohkem veest ja on võimeline mängima ühe asjaga rohkem kui 5 minutit. kuigi ka Ele meeldivad vankrid, muruniidukid ja rattad, aga tema tüdib neist palju kiiremini. ja Hle meeldib ka veega mängida. poiss on nagu üks õige rüblik - kui pole tegu just mõne rattalisega, siis tüdib ta suhtelsielt kiiresit ja liigub edasi. kui lasta tal endale "pähe astuda" siis jooksutab ta sind hingetuks - muudkui vii sinna, hüpita mind, jaluta minuga, kõnnita mind, sõiduta mind.. jne jne.
kui nad aga E-ga kahekesi mänguasjade keskele istutada, jätkub tegevust mõlemale pikaks ajaks:)







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar