7. mai 2010

aastad olevat väärtus


see on muidugi maru armas, kui suur pere hommikuäratuseks sünnipäevalaulu laulab:) täpselt kohane ühele minuealise naisisendi sünnipäevale - mees, lapsed, minia ja ka lapselaps - kõik ümber voodi - mis sa hing veel tahad! ja tegelikult ma ühelt kaunilt päevalt eriti vähemat ei oodanudki:)
siinkohal tänud kõikidele, kes meeles pidasid:) tegelikult oli mul plaan kogu päev ilusasti maha vaikida, aga loomulikult ei tulnud see välja. sest teatavas netikeskkonnas olevat mu tähtis päev andmebaasis. no ja nii ma siis lasin end üllatada kallite inimeste poolt:) kes tõi sülega lilli, kes oli vaevaks võtnud kingi saata.. kes ohkis traditsionaalselt - oh, kui sina oled nii vana, siis mina olen ju ka kohutavalt vana! või siis parastavalt - hää on näha, et sinagi vanaks saad jne.
muidu veeres päev nagu argihall neljapäev ikka - noored koolis, tibudega õue, õhtune pilates.. siis veidi tööd, Carmen Viini Ooperiteatri esituses (ETV) saatel. ja saigi päevake läbi.

jäin mõtlema - mis on olnud parimad/halvimad sünnipäevad mu elus? kas tõesti on kõik nähtud, et on tulnud peale suhteliselt tuim "ei viitsi".
meeldejävaim kink oli kindlasti päikesetõus. selle päeva oma, mil ma 18 sain. määldejäävaim pidu oli stromkal juba neli aastat tagasi. ebaõnnestunuim ajastus on ka juba kahe aasta vanune, ei taha eriti meenutadagi. sünnipäeva mõiste devalveerus tol päeval.
Täna on Haraldi sünnipäev, ta saab kaheksa kuuseks. tema sünnipäevaga on mul ka iselaadsed tunded - polnud ma ju kohal. ei ole sellist ärevusvärelusega füüsilise keha meenutust nagu ema ja lapse vahel olema peaks. isegi puudust ei oska ma sellest enam tunda. sest selle eest on teistsugune meenutus. kogemus. vaimsem ja üldse mitte nii kuupäevakeskne.
võimalik hoopis, et kuupäevast mitte lugu pidamine on minu mingi kiiks. pole mulle ajalugu kunagi meeldinud ja aega pean ma oma mõtteis kokkuleppeliseks väärtuseks. umbes nagu "asjatundjad väidavad", et praegu on selle kuu sellise numbriga päev. märgisüsteem, mis oleks võinud kergelt olla ka hoopis teistsugune.

pildil üks kingitustest rakkes - enam me poepasteeti ei osta! :)

2 kommentaari:

  1. Anonüümne9/5/10 1:01 PM

    Palju õnne sünnipäevaks ja kaunist emadepäeva!
    Jana

    VastaKustuta
  2. Anonüümne11/5/10 5:03 PM

    Palju õnne Haraldile ja tema emmele!
    Minu tirtsukene saab homme kaheksa kuud täis.

    Tore on olnud seda blogi lugeda:) Harald on meie lapsest arengus sammu võrra ees, eks teie poisil ole eeskuju ju kohe kõrval kasvamas. Mede tirts veel püsti ei aja, kuid käputama minek on nüüd küll juba mõne päeva küsimus. Ning sünnipäevaks saab vist endale ka neljanda hamba:)

    VastaKustuta