22. detsember 2009

areng

täna hommikul ärkasin kalli kaasa muretseva togimise peale - kuula! kuula mis häält teeb!!
meie aardeke häälis ja nautis oma häälimist. ikka aaa-a-aaa-eee--aaa-a-ee-e-ää--ä-ää-ee-aa :)

unest rääkides - Harald jääb magama õhtuti 19-30 ja 8 vahel. selline hommikune lalisemine-rahmeldamine algab kella 8 paiku. mõnikord ka hiljem, aga igal juhul enne kl 9.30 on poja üleval ja reibas. erilisi tujutsemisi tuleb ette harva. Harald on endiselt tõsine mees ja kui nutt lahti, siis on ka põhjust. nii et endiselt - musterlaps! (ptui-ptui.ptui)

täna käisime lasteaeda end kirja panemas. ega meil siin pikka kõhklemist olnudki - Montessori pedagoogikat järgiv Pelguranna lasteaed ongi praktiliselt lähim - inimsõbralik lähenemine ja lühike hommikune - õhtune teekond - mis sa hing veel ihata oskad! sealne juhata kiitis, et tegelikult lasteaedadesse järjekorda pole -pealegi, kuna LV määras, et sellest aastast peab rühmas olema 24 last, nagu mujalgi aedades, siis vabu kohti jagub. pealegi olevat järjekorrad vaid sõime-rühmade mure. neile aga võetakse alates 3ndast eluaastast. meiega lepiti küll kokku, et kohtume 2012 aasta mais - kui poja 2,5 aastane - siis võime juba vaikselt harjutama hakata:)
Harald pidas end kohtumisel väärikalt üleval. suhtles täitsa vabalt - naeratas juhatajale oma laia naeratust just hetkel, kui teine rääkis kuidas kõigil lastel on aedamineku- ja sotsiaalse lävimise küpsus ja -valmidus erinevatel aegadel. nii et poja sai oma esimese kiituse suhtlemisoskuse osas:)

et aga kõik liiga ilus ei tunduks - meil on ikka muresid ka!
Haraldil on allergia. mille kõige vastu, ei oska keegi veel öelda - ära on jäetud piimavalguga piimapulber, õli baasil D-vitamiin, vahetasin nahahooldustooteid - juukseõli, kreem, shampoon (suisa 2x). ja korraks isegi tundus, et olukord hakkab kontrolli alla saama - punased laigud peas vähenesid, nägu hakkas klaarimaks muutuma. siis aga käisime arstil ja kirjutati välja FerrumLek - hemoglobiini tase veres langeb:(
nüüd, peale nädalat-paari on poja nahk täiesti hukas. homme taas arstile - näitame ette ja peame nõu.. ei saa ju olla nii, et tuleb valida kas veri või nahk...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar