17. november 2009

esimene võimlemistund

täna, kahe kuu ja ühe nädalaselt sai meie aardeke esimest korda trenni. Pelgulinna Perekeskusesse võimlema. või noh, mis võimlemine see ka oli. pigem "harjutusi sabale" teema - nagu ikka selles vanuses.
esimene emotsioon - palav!! eelmise tunni tited olid veel trennisaalis kui meie kohale jõudsime. enamus mammasid tulid autodega, mõni vankriga, aga tundus, et linatajaid peale meie rohkem ei olnud...
niisiis - palavus. pugesime tagumisse nurka - ventilatsiooniava alla - vähemalt jäi lootust, et päris ära ei lämbu. emme kõrvalmatilt sättis minekule. pakkis lapse kokku - kõigepealt ikka body, siis kampsun.. mina tunnen higi hakkab vaikselt voolama mööda selgroogu.. emme kõrvalmatil ei kiirusta, paneb lapsele talvekombe selga ja naeratab mullegi. temal tundub aega olevat. vaatan ringi.. näib et kõigil on linakesed kaasas... mina selle peale ei tulnud. õnneks on kandelina ka sellises olukorra kasulik. emme kõrvalmatilt sätib lapsele ka teki peale enne minemahakkamist. beebi hällis magas.
teine emotsioon - lärm. tundus, et iga emme üritaks naabri-emmest paremini ja osavõtlikumalt oma lapsega suhelda. tegin nii nagu Harald mu ees - vaikisin, naeratasin kõigile, kes ette jäid ja üritasin toimuvast aru saada - kes on treener?, kas kusagil jagatakse midagi?, mida edasi peaks tegema?
tuli välja, et beebivõimlemine nagu beebivõimlemine ikka, kuid kole rahvarohke :( kokku 34 inimest ühes pisikeses ruumis. igale ruutmeeter. kui sedagi.. kokkuvõtvalt võib nentida, et Harald tundub esmakogemuse järgi olevat pisut suurem seltskonna- ja võimlemise-väntsutamise armastaja/taluja kui Eve-Ly omal ajal. igatahes lasi härra näljakisa kuuldavale alles ca 10 minutit enne tunni lõppu. nii et prügiveoauto imiteerimine (emme paneb end selili (põrandale), jalad "lauale", laps jalgel selili ja siis võtab emme lapse ümbert kinni ja viib ta üle pea, samal ajal kui jalad lakke sirutuvad) jäi meil seekord koduülesandeks.

pilt pärit lehelt hypnobirthing.com

3 kommentaari:

  1. meile meeldib päikesetantsus käia. seal head väikesed grupid.
    34 ema-last on ikka totaalne ülerahvastatus

    VastaKustuta
  2. meile meeldib kodus- mõnusa muusika ja rahu saatel neid vahvaid harjutusi teha:D

    VastaKustuta
  3. tänan, Gea, vihje eest..
    butterfly, õigus - peaks ka oma beebivõimlemise dvd tolmu alt välja tooma... aga kodus tegemisega on alati nii "manjana".. kui ikka aeg kirjas ja seltskond koos, siis on nagu motivatsiooni rohkem.
    sama ju endagi trenniskäiguga - kõiksugu harjutusi võiks kodus ka.. aga trenn on ikka trenn :)

    VastaKustuta