29. detsember 2008

värskeid pilte seekordsest jõulupeost

jõulude aegu olla jeesuse kristuse sündimise päev. seda me need kolm püha päeva igal aastal tähistamegi! kas keegi seda nüüd täpselt enam mäletab - sündis ta jõululaupäeval või hoopis esimesel või teisel pühal? ja kas see, et pidu-pillerkaart peetakse just talvel, mitte suvel või kevadel on õige?- järg on ju juba ammu sassi läinud. küll mitme miljoni kordselt ümber jutustades, küll mitmekordse kalendrivahetuse segadustest johtuvalt. samuti pole teadmiste adekvaatsusele väga kasuks tulnud erinevate kultuuride ja tavade üksteiselt kopeerimine, ümberkirjutamine, ülevõtmine ning pealesurumine.
usun, et minu jõule või kirjeldada kui nääre sümbioosis perekondlike pühadega. kirikuskäimine - ee, milleks? teatraalne minevikukummardamine - ei, tänan. endassesüüvimiseks leian mahti ka metsas jalutades, küünalt/lõket silmitsedes vmt rahuliku tegevuse juures. palvetamiseks ja "kõrgema instantsiga nõupidamiseks" pole ju ka vaja ühel päeval aastast vaga nägu tegemas käia.
meie pühade veetmise viis on niisama vana kui palju aastaid ma olen pealinnas elanud. - alates sellest ajast oleme õdedega kogunenud jõuluõhtuks ühise laua taha oma vanematekodus. alati on kohustuslikeks elementideks kõhunuumamine, kingijagamine ja fotugrafeerimine. mul on aastate vältel kogunenud sarnaseid pilte sadu. ainus, mille järgi piltide vanuse saab paika panna on laste(laste) vanus ja arv ning mehed... selleaastane saak tuleb kunagi ka mõnele fotosaidile, kuid siin on mõned paremad palad...

alustagem õuest:jõulupuu. ilus. omast metsast. isa ehtis. väimeestega koos:)

õuerahvas - kuts ja kiisu. tuppa neid küll ei lasta, kuid usun et õues/laudas on neil väga hää ja mugav eluraasuke. kiis' on mõnekuune, veedab krõbedamad talveõhtud koera seljas. otseses mõttes.

tuppa minnes:
kui piparkoogitegu sai valmis, siis sai magusast osa nii väike kui suur. isegi pisike lelu.

**
peale "väikest" söömat' algas kingilunastus meie pere viiti - keskmine õestest kehastus päkaks ja otsustas - kellele piisab lunastamiseks päkamusist, kelle käest tahtis kuulda laulu või mõnd lubadust, kellel piisas pisikesest gümnastikast... :ei, sellistel pidudel pole vaja alkohooli liitrite kaupa, ega valjut ja poppi muss'i. hea oleks kui ka televusseri saaks pimedaks keerata. kindlasti on sellised peod armsaimad ja seltskond kalleim maa peal.
teised fotojahilised oma pidudest->

2 kommentaari:

  1. Anonüümne29/12/08 3:10 PM

    Perene koosolemine ja rõõm teistest ongi jõulu kõige suurem tähendus :)

    vigurid need igal perel :)

    VastaKustuta
  2. Anonüümne30/12/08 1:10 PM

    .... lapsed saavad küll vanemaks. ise me küll vanemaks ei jää:P

    keskmik

    VastaKustuta