8. juuli 2008

kapsasupi dieet

kõigepealt suured tänud kallile E-le, kes mind dieedile innustas ja retsepti andis. otsisin veebist ka sellesuguseid, eks igasuguseid tuli esile, aga fiile.ee-s paistis kõige sarnasem olema.

niisiis, põhjalikum aruanne...
esimesel päeval sai hommikul patustatud - veel viimast korda kohvi koos võileivaga (dieet leiba ei luba), ilma margariinita küll, aga ikkagi - leib ja vorst... edasi hakkasin suppi keetma. retseptis tekkisid kohe küsitavused...
olgu see siis siinkohal ära toodud:
6 sibulat või 2 vart porrulauku
et kui suured sibulad? sellised keskmised? või pisut suuremad? see on küll juba norimine, aga siiski - kas kahekordseks kasvanud sibul on juba nagu kaks sibulat? oki - mõtlesin, et parem rohkem kui vähem ja pistsin kuus üsna suurt sibulat turukotti...
2 purki konserveeritud tomateid
eee... see punkt tekitas kõige rohkem segadust. et miks ajada endale sisse konservante? või äkki on äädikal midagi tegu supi maitse või omadustega? ja kui suured need konservid olla võiksid, poole liitrised? või väiksemad? igal juhul võtsin vastutuse ja asendasin konservid seitsme suuremat sorti tomatiga...
2 rohelist paprikat
1 valge peakapsas
jälle see suuruse küsimus... aga selle pani paika juba poti suurus... et kuna kuus sibulat on juba pool potti, siis ei saanud ma rohkem kui poolt suurest kapsapeast sinna surada...
5 porgandit
1 peotäis sellerit
ja nüüd palun seletage - kas peotäis sellerit oleks siis nagu varsseller või juurseller. või et kui nt varsseller, siis kas see peotäis on ca see kogus mis poes müüakse? või peaks enne hakkima ja siis võtma üks peotäis? segane lugu - igal juhul eelistasin ma taas suuremat kogust ja surasin pool kilo varssellerit potti...
1 peotäis peterselli

2 pakki Maggi sibulasuppi
ei tea, kas on mõeldud neid puljongikuubikuid? enivei, ei leidnud sibulasuppi, võtsin köögiviljapuljongi kuubikuid ja loodan nendega läbi ajada.
Maitsestamiseks: soola, pipart, peterselli või tšillit.
Haki juurviljad, pane kõik ühte potti, vala veega üle ja keeda 10 minuti täistulel, seejärel madalamal kuumusel veel 30 minutit. Väike kogus äädikat vähendab kapsasupi lõhna.
see vähemalt hea, et maitsestamisel ei pea koonerdama. lisaks veel oma nipi, et toores porru ja roheline sibul on ka head maitsestajad... tillist rääkimata..
või lähen ma sellega retseptiga vastuollu??

lisaks sõin eile uhkelt kiivisid. ja tembeldasin paar maasikat ja mõned murelid ka lubatava "puuvilja" alla.. murelid kasvavad kindlalt puu otsas ja maasikad... oki, neid oli tegelikult ju niiii vähe...
täna võiks, teoorias vähemalt, lubada endale ühe kartuli, mis on margariinis praetud... vat ei tahagi. lähen ostan parem kaalikat ja porgandit... ja vett... seda viimast läheb hulgi...
huvitav, kui on lubatud "tooreid juurvilju" kas siis mõni kiivi on liiast?, samas homme võiks nagu jutu järgi puu ja juurvilju süüa "nii palju kui tahad!" kummaline...

enesetunne - väsinud, aga võimalik, et see ka pisikese B ja eile öösel tehtud töö pärast... paistab mis homne toob...

3 kommentaari:

  1. Anonüümne8/7/08 8:27 PM

    miks sa piinad ennast? sellise dieediga ma v6etud kilod tulevad robinal tagasi ja veel koos kaaslastega. N2ljutamisega l2heb organism kokkuhoiurezhiimile.

    VastaKustuta
  2. mis siis kohe piinan? suppi, muide, võib vohmida nii palju kui hing ihkab. mul on läinud neljaliitrine pott päevas. tühja kõhu tunnet pole sel nädalal veel tundunud. peavalu hiilib ligi, aga see on mu pidev kaaslane olnud teismeeast saati. ainuke kindel märk miski aine puudusest on laubale tekkivad vinnid ja kuivavad huuled.
    pigem võib seda pidada lõbusamat sorti eksperimendiks, kui enesepiinamiseks;)
    seda, kui palju alla saab võetud ja kui palju kuu pärast juures on - paistab;) ega enne ei tea, kui pole proovinud, eksole:D

    VastaKustuta
  3. Anonüümne10/7/08 8:23 AM

    Sa üllatad mind järjekordselt. Sina ja dieet!!
    Keskmik

    VastaKustuta