4. mai 2008

tehtud ära!

Ehk fotojutustus eilsest teost.

anna itipoistele probleem ja nad leiavad metsatukastki endale läpaka ja selle kaudu Interneti. tegelik vastuse võti tuli vaid paar minutit hiljem neljal rattal kohale. kiiremini kui vastus ülistatud Netist.

sellest karjäärist sajab selliseid ja suuremaidki kive:
ikka müts ja müraki. tööpäeviti ikka pidevalt. ja kohalikud on vägagi mures. sest karjäär on ennast ammendanud. ja ärimehed peavad plaani laienemise peale. karjääri laienedes laieneb - liigub ka ala, kuhu kive lendab. ikka inimeste eluala / põldude poole.

siin on paar pilti ohtlikematest jäätmetest, mida leidsime:

ei, allolevat hunnikut ei pidanud talgulised koristama. küll aga oleks huvitav teada, kas keegi seda tööstuse "ülejääki" ka tarbib, või on kümnekonna aasta pärast samas kohas isetekkinud mägi?

kohustuslikke pilte enne:
ja pärast:
muide, kui igasugu rohelisi olen kuulnud kurtmas, et plastik uputab meie looduse ja suretab välja... siis eilse taustal, usun, et see on pigem klaas ja raud, mida meie metsades on hulgi rohkem kui plasti. võimalik, et mõnes muus kohas koristades oleks mulle teine mulje jäänud.


truud abimehed said ka mingil hetkel puhkust.
tööpäeva kokku võttes võiks mainida, et hunnikuid ei olnud mitte üle- vaid alahinnatud. (väideti, et meie tiimi koristusalal on kaheksa hunnikutepaika, need korjame niks-naks kokku ja kella 13x oleme valma. meie (st pool meie tiimist) ei saanud kaugemale esimesest koristuskohast. ja kõik hunnikud osutusid suuremateks kui esmapilgul paistis. kilekotte nappis. eriti klaaside omi. aga nagu hiljem selgus - udupeenest sorteerimisest ei unistanud eriti keegi, peaasi et raud ja ohtlikud jäätmed eraldi said. klaaspudelitele mõeldud suuri kollaseid kotte üritasime kasutada klaasikildude korjamiseks - tulutult, teine suurem kild rebis koti küljelt lõhki. nõnda siis leidsidki killud tee labidal otse autokasti.

lõpuks sai nauditud rohelust ja kohalikku saunat koos mõnusa seltskonna ja loomulikult eesti viimaste aastate rahvustoidu - grilllihaga.

rohkem pilte näeb siit->

ja kui ümberringi kõik irisevad ja vinguvad - kehv korraldus ja miks seda või teist ei koristatud, siis mina ütleks - viis, puhas viis. ilma plussita küll - sest arenguruumi on - aga siiski, see algatus on igati järgimistväärt ja kordamist väärt. loodetavasti tuleb ka 2009, 2010 jne samalaadseid üritusi.
muide, mõtteviisi muutmisest pisike olmeline näide - õhtul, selverist kohustuslikul poeskäigul tuli kallis kaasa ligi ja küsis: kas võtame selle wcpaberi või selle? näitasin ühe peale
- võtame selle, see on pehmem.
- aga see on "öko", osutas kaasa teisele
- noo, siis võtame selle:)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar