12. oktoober 2007

tibu sõnavara


õnnu = tõnu
potta = põdra multikas (põhjapõder Robbie)
muumi - selge siililegi, mis multikas;)

täna hommikupoolikult. õigemini enne päevast und, mõtlesin, et oleks tark talle miskit hamba alla pista. pakkusin kohupiima. ikka et - võta lusikas ja lähme sööma. Birgitta võttis lusika ja nõutas: "atulit!" (kartulit)
veel plusspunkte - potile oskab küsida! tõsi, seda juhtub vaid paar korda päevas, ja sedagi siis kui mähkmeid all pole (nagu ma teda viimasel ajal olen kodus hoidnud), aga edusamm seegi:) muide, kui mähet all pole, aga kangem häda peale tuleb, siis nõutab mässut! muudkui käib ja jaurab, et "mässu alga, mässu alga", seni kui täiskasvanud suvatsevad aru saada...
ja kui õue minna, siis hoia, et sul endal plaane poleks, pisike B teab juba täpselt, kuhu suunas jääb "mammu" (st turg) ja kuhu suunas mänguväljak, ehk "kiigu-kaagu" ja "iiva" (liivakast).

2 kommentaari:

  1. vana ta sul on? Mina panen lapsele mähku alla, siis kui närv must rallivast lapsest, kes loigu põrandale teeb ja siis naeru näoga minema kihutab

    VastaKustuta
  2. ta juba kaks saamas. detsembri alguses. vahetevahel viitsib küsida, tavaliselt mitte... ja siis tuleb ära arvata, millal see "õige" moment on... õnneks saab ta ise juba aru, et loik põrandal ei ole eriti hea tegu (st ei kilka röömust, pigem kuulutuab kurva häälega - piss piss)

    õues niisama veel ei riskiks. külm hakkab ju... ehk järgmine kevade juba mähkmevabalt:) (siis 2,5a)

    VastaKustuta