15. veebruar 2006

peavalu värv

mis värvi on su peavalu? aga sinu suhted?
einojah, kuidas võtta oma suhet nt isaga kokku ühe värviga? või suhet lapse/ema/mehega? olgen'd inimesed kallid psühholoogid ja peast psühholoogid...

eile oli totaalne peavalupäev. nii must auk, et ei suuda mingile värvile mõelda. ütleks nüüd, et ok, peavalu värv on must. aga ei ole! peavalul polegi värvi. mis värv see on, kui ei suuda mõelda peaaegu et üldse mitte millelegi muule, kui ainult peavalule. aga kuivõrd on kombeks teiste asjade kaudu esimesi kirjeldada, siis leidsin tabava analoogi. enda jaoks. teate neid tobedaid konni, mis pudi-padi poes müügil on, kõrist mingine ora läbi aetud, muidu sellised mustjas-pruunid, mingist puust voolitud. vot, sihukese konna tunne oli, tunne nagu oleks meelekohtadest must ora läbi aetud ja seda siis vaikselt keeratakse, ajud selle ümber krussis. ja nüüd mõelge igaüks, mis värvi see tunne võiks olla.

värv on natuke liiga konkreetne, et sellega iseloomustada mingit tunnet, või kedagi personaalselt. isegi mõnd konkreetset asja, millel tegelikult on värv olemas, pole võimalik värviga sildistada. võtkem näiteks päikeseloojangu, või -tõusu. ütlete et see on punane? või kollane? või oranzikas? aga tegelikult, kui vaatama hakata on päikese loojumisel kaastegevad ju kõik värvid! terve palett on kaasatud päikese loojumisel merre. ja iga päev on ta erisugune.
nii on ju ka suhted inimestega - iga päev erisugused, mõni päev on roosakas tunne, mõni päev on domineerib sünkjas-must rääkimata kõigist vahepealsetest toonidest.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar