16. juuni 2011

argikrigin

*
eila öösi olla kuuvarjutus olnud. räägitakse. käisin kuud otsimas. ülalolev pilt tuldloopivast poisist oli parim, mille kätte sain :S

*
korraldatud prügiveost -
eesti riigis on kombeks, et ühes omavalitsusüksuses korraldab jäätmevedu üks firma. et olevat kindlam, et kõrvalehoidjad ikka prügiveolepingu sõlmiksid jne. tean peret, kes oli kuid ilma prügiveolepinguta, ja pidi ikkainimene otsima üles firma ja tahtma lepingut sõlmida jne jne.
aga. elab tegutseb üks ühistu, tahab paigutada esteetilisemaid konteinereid. aga vat ei saa, sest määratud prügifirma N ei paku sellist teenust. firma Y pakub, aga kuna firma N, kes on määratud meile teenust osutama, ei saa neid tühjendada, siis tuleb ühistul ajada meeletuid pabereid ja vb loobuda esteetiliselt ilusast plaanist vähemalt senikaua kuni ei toimu järgmist konkurssi ja kuni ei valita omavalitsuse poolt sellist firmat, kes neid tünne ka tühjendada suudab.
aga siis tuleb teha uus projekt, tuleb kaevata üles asfalt, mis praegu veel panemata jne.


*
täna astusime koduuksest välja ja Harald, olles võlutud töömeeste askeldustest, võttis oma pisikese kopa ja hakkas urgitsema mullas. ikka kopaga mulda ja kopaga mulda. mängis minutit mõni, kuni ligi astus töödejuhataja. edasine vestlus toimus venekeeli -
- lastel on parem siin mitte mängida!
mina ikka uudishimulik - miks?, sest ma ei suutnud uskuda, et sentimeetrise kopakühvliga võiks üks allakahene noormees hullu kahju teha juba tehtud tööle - ei püherdanud ta mullahunnikus vaid naksas tagasihoidlikult üle äärekivi.
- see muld on mürgine - täis turvast ja väetist! - seda ei soovitata koduaedadesse, sellega ei tohi töötada paljakäsi!
aga... uurisin edasi - mida see siis siin teeb!?
- et linnaruumis olla see lubatud...
prrr...
ja peale kõike - malts-põõsas on tagasi... wäkkk!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar