10. november 2010

korrektuurid menüüs +

peale kolme liitri vere andmist kolm nädalat tagasi sai tänaseks selgeks - allergia on pisikesel Haraldil piima ("see hakkab juba kaduma" - arsti sõnad) ja õuna vastu. teraviljad, köögiviljad, muud toiduained - ei miskit halba tohiks olla. kevadel jälle uuringutele - võimalik, et õuna-allergia areneb miskiks õietolmuallergiaks. loodame, et mitte. aga õuna süüakse meie peres nüüd lapse eest salaja ja piimal asja supi ega pudru sisse ei ole :(

muidu on lapsed aga terved (ptui-ptui-ptui). kahe lapsega üksi õues käimisest olen ma küll mõneks ajaks loobunud - nad on juba VÄGA liikuvad kuid samas ei allu raasugi eest korraldustele ja kahe üle viieteistkilose hantliga ma mööda stromkat ei jookse. vähemalt mitte veel.

eile olid H ja E lõunalauas. istusid teine teiselpool köögilauda oma baaripukil (söögitool on minu meelest ruumiraisk, peaks müüki panema enne kui H neil turnides mõne kondi murrab) ja "rääkisid" ikka
- ba-a
- baa-a
- ba-baa
- ba-baa-a
jne
valjusti, nagu seletades teisele midagi. ja siis vastates.

nende koostöö ja -mängimisoskus on juba hämmastav. ükspäev said nad Haraldile koos kingad jalga. suurel vennal ei jäänud muud kui krõpskinnitused kinni lükata. teine päev vedasid suurt mänguasjakasti omavahel suurest toast köögi poole, kui ma seal süüa tegin. eriti osavad on nad raamatute katkirebimisel (oh õudu) ja muude koeruste tegemisel.

Eve-Ly enam nälga ei jää kui talle pudrukauss koos lusikaga nina alla pista. Harald küll rohkem songib, kuid suu ja kausi vahel liigub lusik juba üsna korrektselt. pärast söögiaega tuleb aga alati suurpuhastus ette võtta...

täna nägin esimest korda, kuidas Harald võtis järelveetava auto ja seda ettevaatlikult mööda tuba vedas. siis aga näitas kannatamatult autokastile ja väljendas oma rahulolematust selle suhtes. tõukas kasti eemale ja üritas siis auto peale istuda.. et mis veoauto see on, millega mind ei saa vedada ;)

4 kommentaari:

  1. Mumeelest on stromkal kahe arutu/allumatu jooksikuga väga hea käia. Lähed aga sügavale metsa ja lased lapsed lahti. las jooksevad. Auto alla ei jää, kui veab, saab ka hobuseid vahtida. Ja kiigejutuga "lähme nüüd kiikuma, tule sinna Hanna/Helena ka, vaata kuidas õde juba kiigub" saab kamba ka jälle ühte kohta kokku.

    Kas nad sul siis vankris üldse enam ei istu?

    VastaKustuta
  2. vankris ei istu nad kumbki enam. heal juhul stromkani jõuan. ja kumbki neist ei reageeri veel sellisele kutsele, et 'tule lähme' või isegi 'oota'. paar korda oleme neljakesi käinud ja see on lõppenud sellega et vanker on kusagil, üks laps koos ühe saatjaga sadakond meetrit ühes suunas ja teised kaks teises suunas;)
    vahepeal võib lapsed ka kokku ajada (otseses mõttes, nagu juhtkoer ajab karja), aga see võib jälle lõppeda teise neist esimese all olemisega ja siis pole jälle hea..

    VastaKustuta
  3. päriselt ka võeti poislt 3 LIITRIT verd?

    VastaKustuta
  4. ee-jah.. kolm katsikut (või kuidas neid nimetatakse)tegelikult. liitreid vist nii palju polegi;)

    aga kogu mu eelnevast halast palun mitte välja lugeda nagu lapsed enam üldse õues ei käiks. õhtupoolikuti ikka. lihtsalt hommikune käik on tööpäeviti ära jäänud ja õues me enam ei ela, nagu sügisele-talvele kombekski.

    VastaKustuta