13. oktoober 2010

hommik helge

ükspäev ärkasin selle peale, kui väike Harald mind oma säravate silmadega vaatas, naeratas, tõstis käed ja öeldes - emme! kaissu nõudis :)

**
H-l on viimasel ajal uneprobleemid. ma ei saa aru, kas põhjus on tulevates hammastes (kaheksas neist lõikus paar päeva tagasi) või ägenevates allergianähtudes, aga umbes 4-5 paiku iga öösel nõuab poja kaissu. raalib vigina ja vingumise saatel natuke meie vahel ringi, käib tiiru põrandal, sügab jalgu ja igemeid ning uinub taas. pooleks tunniks. et siis veel väherda ja seejärel viivuks uinuda..
päevaste unedega paistab enamvähem paigas olevat - kui lõplik hommikune ärkamine jääb 9 kanti, siis magab noorhärra korra päeval, kui aga 7kanti, siis kaks korda päevas.. ja õhtul uinume taas kell 21-paiku. ise. oma voodisse. tõsi. unepiim on asendumas unemahlaga.. ja allaheitlikel vanematel pole südant seda ka hoopis ära võtta..

**
sõnadest on H-l kohal - 'emme', 'oota' (kohati kõlab kui 'vaata' ja tõlgendatav 'anna' ja 'tõsta'), aitäh, auh-auh. Eve-Ly aga lädistab kogu aeg rääkida. kui vaid keegi aru saaks! aegajalt lööb korralikke sõnu ja arusaadavat juttugi sisse. eile näiteks teatas valjusti - 'pissile tahan!'. kiisu, issi, mama (ka emme, kiku), kutsu, aitähh on juba ammu kindlalt selged.
Harald on ronimises osavam. kiikhobusel kiigub ta nii edaspidi ku tagurpidi ja kui kätest kinni hoida siis naudib ta väga püsti kiikumist, ronib ise peale ja hobu seljast ka maha, viimatine ehmatuskoht oli, kui ta leidis tee üle tooli mu arvutilauale sel ajal kui ma neile lõunasööki taldrikule tõstsin. pisike E, aga nõuab eht-daamilikult, et teda kiikhobule tõstetaks - hakka veel ronima!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar