10. märts 2010

jõusaal + vesiaeroobika

kaks tundi sporti!

Jõusaal
Jõusaalis annavad nõu, viivad läbi personaaltreeninguid ning juhendavad seadmete käsitlemisel sertifitseeritud ja pika kogemusega personaaltreenerid.
Klubi jõusaal on sisustatud parimate, Gym80 Sygnumi sarja seadmetega, mis sobivad masinate suuruse ja kaalupakkide ulatuse poolest nii naistele kui ka meestele ning neid on väga lihtne seadistada. Lisaks on jõusaalis eraldi kardiotreeningu ala, kus on valikus nii jooksulindid, jalgrattad, sõudeergomeetrid kui ka Cross Trainerid. Kõigil kardioseadmetel treenijatel on võimalik vaadata telerit vastavalt isiklikule eelistusele.
Gym80 seadmete kaalupaki ülekanne on kummeeritud lindiga, mis tagab ühtlase liikumistrajektoori kogu raskusskaala ulatuses. Masinate liikumistrajektoori on võimalik väga ulatuslikult reguleerida. Paljudel masinatel on suurendatud lisaraskus kaalupakil, mis võimaldab treenida ka eriti edasijõudnutel. Peaaegu kõiki baasharjutusi on võimalik sooritada nii kaalupakiga kui ka ketastega laetavate masinatega. Et tõhustada naiste treeningut, oleme „kriitiliste” kehapiirkondade jaoks valinud mitu erineva toimega trenažööri.

personaalne kava sai ostetud septembris (minu arvates) hinge hinna eest. ja nüüd, kus ma olen selle järgi juba hea mitu kuud - jestas - pool aastat!! - treeninud, läheb igavaks. algab soojendusega sõudeergomeetril (10min), siis erinevad lihasgrupid - jalad, käed, selg , rind ja kõhulihased igasuguste masinate peal. koos j(r)ahutava kiirkõnniga kardioseadmel lõpus (10min) ja venitustega saab tubli tunnikese veedetud.
vahepeal saab inimesi vaadatud - viimasel ajal tundub nagu oleks jõusaal seltskondliku ajaveetmise paik. OK, saan aru - sõbrantsid, selle asemel et kohvikus mõttetult aega veeta lobisemisega, suunduvad jalutuslindile.. aga kui jõusaal muutub paaritusmängude tallermaaks, on küll pisut imelik, vähemalt kõrvaltvaaataja jaoks. alles paar korda tagasi nägin kuidas üks tsikk oma õllemusklis sellile otseses mõttes kaela hüppas. täna jälgisin, kuidas üks suht vähetreenitud tibi oma kutile konkreetselt veekandja oli... ise mittemidagi tehes oma boyfriendi ühe kangi juurest teise juurde saatis.

AquaAerobics
on tund, kus tehakse erinevaid harjutustekombinatsioone ja kasutatakse mitmesuguseid abivahendeid.
vesiaeroobikaid on aga mitmeid sorte. on aeglasemaid, on rasedele, on süvavee omi. võin vast öelda, et olen igasugustes vesiaeroobika trennides käinud. vesiaeroobika tunni (rohkem kui nt LesMills - programmi tundide) pinge ja meeldivuse paneb paika treener ja muusika (mille valib loomulikult treener). on olemas treenerid, kes kilkavad röömust, et nende ees on inimesed, kes tahavad nendega koos mängida/treenida. teised, kes võtavad seda kui tõsist kisakoori-tööd, nad hüplevad, karglevad ees küll, kuid pisut väiksema amplituudiga, ise kisades rütmi ja kirjeldades järgmist liigutust. noh, veel on igasugu treenereid. ja on olemas igasugu muusikaid. kummalisim, mille saatel aeroobikat teha, tundub olevat klassikaline muusika. aga on ka seda tehtud (aqua-pilatese eelkäija, suvisel ajal). tänane muusikavalik polnud vähem kummaline - operetipopurii. vesiaeroobika on huvitav. vees tundsin ja mõtlesin et mis see siis ka ära ei ole - tundub, et paar tundi bodipumpi on mulle rohkem jõudu andnud - suudan rohkem, jaksan kõvemini. aga kui maa külgetõmbejõud veest väljudes jälle normaliseerus, olid väsimus lihastes tunda küll.
mis mind vesiaeroobika juures veetleb - vesi annab liikumisele teatud elegansi. ja see kui palju sa viilid või kui vähe sa treeneri käsklusest aru saad, ei paista kõrvaltreenijale ära.

kaalunumbrist ma täna ei räägi. see on liiga suur.
äkki on süüdi õhtutine pomelo???

pilt siit->

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar