23. veebruar 2010

hommikune loendus

peale hommikust varbaloendust läksime jalutama. ilm tundus õue vaadates päris pandav. kraadiklaas lubas miinus kolme ja tuult ei tundunud ka olevat. eriti. aga võta näpust - tuul - olemas, külmakraadid krõbedad ja rääkimata lumest! seda muudkui sadas ja sadas ja sadas. viimaste päevade tuisutegudest ei saa rääkimata jätta. stromka pool oli enamus teid ääristatud vankrikõrguste hangedega minimaalselt. enamjaolt ikka küündis hang inimesekõrguseni. kogumiskohtades annab juba tubli viiekordse iglu möödu välja.
kuskil tee peal nägin kaaslükkajat, kes oma emmaljungat üritas üle sõidutee lükata. rehmasin talle käega ja hüüdsin abivalmilt, et tõmmata on lihtsam! mispeale daam oma peene käru teistpidi keeras ja hiljem minust möödudes tänavalt pead nookas.
üldse oli täna huvitavalt palju titevankreid. üks mees kõndis kahe maja ees - ikka edasi ja siis tagasi ja jälle edasi ja tagasi ja veelkord edasi ja veelkord tagasi.. .. - vaod olid värskes lumes näha. eks selle teise maja tagant algaski see viimaste-päevade-lumedoosi sump, millest tuli end taaskord läbi tõmmata.
leidsin veel ühed isendid, kelle peale enda talvefrustratsiooni välja elada ja kes oma rullnoklusega vankrimemmesid siniseks vihastavad. need on kaubikupoisid, kes kõnniteed süüdimatult kinni pargivad ja siis uttu tõmbavad. täna nägin kahte sellist isendit, kellede pärast olin sunnitud oma kalessi lumehange ajama. kolmanda juures askeldas üks poisike. selle juurde ma siis läksin ja ütlesin üsna käredal häälel - no kas tulete aitate mind siit mööda ka!! noormees tuli, haaras kalessi teisest otsast ja kukkus vabandama - et kui nad oleks teistpool suurt hange peatunud, siis oleks nad sõiduraja kinni pannud. eks ma viitasin, teisele poole autot jõudes, et näete - trepini on veel ruumi küll (tõsi, oleks pidanud pisut rohkem sõiduvilumust näitama ja veelkord 90kraadise pöörde tegema), siis teadis noormees, et nad oleks muidu lumme kinni jäänud.. ähh, kange tahtmine oli rool haarata, aga kus sa siis tibude juurest nii teisi õpetama saad minna..
varbaloendusepilte on veel siin->

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar