8. oktoober 2009

harknääre

ehk tüümus
olla "süüdi" selles kuidas imikutel on arenenud või arenemata immuunsüsteem. just seesama harkelund (pildil 1kuuse imiku oma, pilt siit->) olla see, millega imik võitleb patsillide vastu, mitte rinnapiim. imetamine olla ületähtsustatud. vähemalt sellest aspektist. muidugi on oluline, et naisel ei oleks rinnas seisvat piima. isegi väga oluline. aga vaid naise seisukohalt. mitte imiku.
see oli ühe tohtrihärra seisukohavõtt tänasel loengul, mis iseenesest käsitles rohkem adenoidi ja mandlite ja nohu ja keskkõrvapõletiku teemat. publikuks lastemammad kellest pooled oma lastega tegelesid, teised pooled usinalt arsti sõnu üles kirjutasid.
lisaks teadis tohtri-härra rääkida, et lapsed on kui teiselt planeedilt. operatsioonid, millistest täiskasvanutel võtab toibumine päevi, kui mitte nädalaid, elavad rüblikud üle tundidega. õhtuks tahavad nad haiglal katuse pealt viia!
ja muu targa teabe hulgast puistab ta - lapsed ei talu nälga. neinde haiglas võetavat sama päeva patsiente sabasse vanuse järgi - ikka et kõige nooremad ees ja vanemad järgi. vahel loetakse kuid, vahel päevi, paar korda olla ette tulnud ka tundide lugemist - ikka et kumb noorem, see saab enne.
veel sedagi, et perearstid kirjutavat liiga kergel käel välja ravimeid nohu ravimiseks - tegelikult polevat enamasti muud vaja kui medikamenti nimega AEG.
ja sedagi, et tallinnas tegutsevat perearst, kes soovitab köha ravida petroleumiga. õnneks ei rääkivat ta meiega ühist keelt...
sõnaga - hariv loeng oli, aitähh Bullerbi

1 kommentaar:

  1. hmm... väga huvitav teada,et tegelikult siiski enda mitte lapse pärast tuleb seda imetamise "piina" läbiteha :)

    VastaKustuta