30. august 2009

esimesed suutäied

enam mahemalt ei saa. odavamalt eriti ka mitte. ok, kui bensukulu sisse arvata, siis niiväga odav ei tulegi;) väikese esimeste suutäiteni on küll kuukene aega, aga siis pole enam koduaia õunest kardetavasti haisugi...
õunad - vanemate aiast, vesi kraanist ning pott, gaasipliit ja saumikser on eelnevat olemas. eesmärk - lapselapse esimesed suutäied olgu võimalikult looduslikud. noh, ja kui ema oli pannud mulle pool oma õunaaiast kaasa, siis oli teine eesmärk pisikeste äädikakärbeste ja saagiriknemise vältimine.
töö käik oli siis selline - klaarid kõik koorida, seemnetest-südamikest puhastada. keeta pehmeks, pudrustada lusikaga või saumiksriga, siis säilituseks jääkuubikutekarpi surada ja siis sügavkülma, suutäite kaupa. metsatagune sattus pealt vaatama ja oigas et esteks - kui pisikesed portsud!, ja teiseks - mikrolainetega tahad seda sulatada vää?!?!?!? et räägitavat, et polevat kasulik. ma ei osand muud kosta, kui et räägitakse, et ufod on olemas... aga oleks võind öelda ka, et räägitakse, et Jumal on habemega vanataat, kes pilvelt piiludes inimeste üle naerab... selle suure laineahju-paanika peale uurisin ma neti-hämarustest, et mis siis veel räägitakse. nt seda - toidu soojendamiseks saatvat ahi kiirgust välja, mis olevat sama loomulik kui valguse- või raadio-lained, mis panevad toiduainetes aineosakesed üksteise vastu hõõruma, mis omakorda siis tekitab toitaine soojenemist - pidada olema keskkoolitarkus, a kuna minu KK ajal sellist imemasinat ei olnud, siis selge, et minuvanused pelgavad tundmatut. ja sedagi, et mingisuguste uurimiste järgi olevat toidu soojendamiseks kasutatavad meetodid ritta pandud ja leitud et tervislikeim (ärge küsige, milliste näitajate järgi, ei viitsinud IK uurimustesse süveneda) viis on aurutamine, siis keetmine, seejärel sama pulga peal praadimine ja mikrolained. kahjulikeim olevat grillimine - pidada tekitama miskeid kantserogeenseid aineid. mõned väitvat, et toidu soojendamisel mikrouunis kaduvat maitse ära. jeah, mu meelest on toit kõiksemaitsvam mõned minutid peale valmimist, edasi pole vahet mil viisil seda soojendada - maitse ei saa elades sama heaks.
aga loomulikult - eks igaüks valib, mida uskuda. isiklikult eelistan hirmudevabamat elu:)

2 kommentaari:

  1. oh, ma ei tulnd selle pealegi, et õuna ka teha. mõtlesin kõrvitsa ja porkna pääle, endal aed ubinaid täis! Aitäh!

    VastaKustuta