17. mai 2009

ajalooga linn

ehk - arhitetuur on ajalugu/ajalugu on arhitektuur.
Käisime täna kinos. Inglid ja deemonid vaatamas. hää film oli, ainult et väga-väga s*ta helikvaliteediga. lausa vanduma võttis vahepeal. ma ei tea kuidas CC esimeses saalis, aga teises saalis oli heli täna väga hüplik ja lausa katkendlik. vaat et rikkus filmi ära. film ise oli asjalik - olime režisööriga raamatust üsna ühtmoodi aru saanud. lausa nii, et tundus vahepeal nagu ma oleks seda filmi juba korra näinud. muidugi olin - oma peas Dan Browni lugedes:) vaid kulminatsiooni-plahvatus oli ekraanil pisut värvikam, kui ma ette kujutada oskasin;)
aa.. arhitektuurist... nähes Vatikani ilu ja lummust,mida ma ettegi kujutada olen suutnud, tekkis meeletu tahtmine sinna minna. No kui mitte lausa Vatikani, siis Rooma vähemalt! kui mitte Rooma, siis ehk mõnda teise Itaalia linna/linnakesse! vana kultuuri ja ajaloo keskele. inimkonna hälli... tahan minna, kõndida kividel, millel on enne mind kõnnitud sajandite pikku. imetleda kunstnike tööd, kes on innustanud teisi kunstnikke sajandite pikku. istuda tänavakohvikus, nautida seda, et keegi ei saa sinust aru ja et sina ei saa eriti ka kellestki. lasta ajal voolata. endast mööda ja enesest läbi... see on minu jaoks arhitektuur - aja kulg.

Londonis (siinsed pildid on sealt), muide, on vana ja uus delikaatselt ja ilusasti kõrvuti. julgemalt, kui Pariisis. ja maitsekamalt kui meil siin. vähemalt kõrvaltvaataja pilgule nii tundub.

St Pauli katedraal

Tower'i sild
tundmatu (minu jaoks) kaarjas hoone looklemas ümber ovaalse pargikese.
veel pilte pea aasta tagant-


ja veel arhitektuuri-jahtijaid->

3 kommentaari:

  1. Mulle ka väga meeldivad diagonaalpildid arhitektuurist, võimalus vaadata maailma teisiti kui silmadega, väitab, et fotokat on vaja :)

    VastaKustuta
  2. peakallutisega pidid :)
    esimesel pildid oleks nagu suured uued võtnud vana väiksema end kaise alla.

    VastaKustuta
  3. Anonüümne18/5/09 11:43 PM

    suurlinnade höng on lummav. ma ka armastan, kas siis päris metsikut loodust vöi suurlinnu, selline äärmislik maitse...aga see viltune Pauli katedraal on kena.

    VastaKustuta