13. jaanuar 2009

minu varjus pool

ja mis siis, et mu tütar on bulgaariast! ta vajab abi!
ärkasin ma ühel hommikul hirmuhigis üles. ma olin näinud viimase aja õudsaimat unenägu. tüdruk, selline armsake - kaugeltnäha et mustlase olekuga, jooksis mu poole. üle raudtee.
otse rongi alla. tüdruk kaotas käe, jooksin ta juurde, võtsin sülle ja ruttasin arsti otsima. jooksin ja ahastasin, tundus, et KÕIGIL oli midagi tähsamat teha kui ühe mustlasetüdruku, kes hirmunult mu kaelale klammerdus, kätt vaadatagi. ma jooksin ja ahastasin. jooksin veel, nõudsin mingist haiglast peaarsti ja ahastasin edasi. tundus, et inimesed minu ümber on zombid, või mina ise vaimolend. tüdruk mu kätel oli juba nõrk... peaarstiks osutus suur neeger (ups mustanahaline) ja nii ma siis ärkasingi...

ma olen siiani arvanud, et ma olen üks tolerantsemaid inimesi, keda ma tunnen... aga selline rassisti õudusunenägu? mida ma enda eest varjan??
jeh... enne kui te käe unenägude seletajate järele sirutate selgitaks veel... eelmisel õhtul olime käinud kinos. ja vaadanud "Happy Go Lucky"'t (suur must arst-massöör) ning koduteel nänud avariid. õigemini politseid möötmas avariipaika ja pildistamas autot. ülekäigurajal. Madara ja Endla ristil. ja me olime arutlenud, kas see oli lihtsalt postile otsasõit või oli seal ka jalakäijaid seotud.

millegipärast olen kaldunud uskuma, et unenäod on meie argielu kummaline peegeldus. selline segadusseajav ja ähmaselt arusaadav. sest ega, kui mina kirjutan, et tüdruk jooksis minu poole ja jäi rongi alla, on minul sellest üks kujutluspilt (pikk, öine raudtee, eikusagilt ilmunud vedur, vahepeal jupp tühja maad (nagu filmis-verd pole näha), lendav käsi, laps mu süles...), mõnel teisel aga hoopis teine. sest ka öö ja raudtee on pildiliselt paljude valikuvõimalustega... rääkimata lapse mõistest, lõhnadest ja tunnetest...
ja selliseid reaalse elu kõverpeeglit võib tõlgendada küll. ja võib täppi saada ka, aga täpselt nagu muude ennustamismeetoditega - sa pead tundma inimest. sa pead teadma tema minevikku, tundma tema mõttemaailma, et osata seletada talle tema tulevikku läbi tema enda prisma.
nii et jätkem unenägude seletamine nende nägijate hooleks:)

muide, mainitud film mulle meeldis. väga. peategelase hingelaadiga oli kerge samastuda - hiljem ostukeskuses sättisin end kulinaid vaatama, mõteldes - kas ka mulle sobiks selline harakalik välimus - palju ja kõike ja kõlisevaid ja läikivaid... õnneks vedas kallis kaasa mu puuviljaleti äärde :)

1 kommentaar:

  1. Anonüümne15/1/09 6:23 PM

    Üks väike ennustusvihje veel...
    Kui proovid nt enda unenägusid seletada ja ei ole päris kindel, et Sa saadetud sõnumi lahti muukisid, proovi paralleelselt veel mingit ennustusviisi - kasvõi küsimuse peale tarot-kaardi võtmist. Kui sõnum kordub, on palju tõenäolisem, et see ongi sõnum:).
    Lee

    VastaKustuta