21. märts 2008

pasha

jah, tegin pashat. esimest korda elus.
kui välja tuleb, saab homme maitsta.
kuidas tegin? võtsin retsepte siit-> vaatasin sedapidi. ja siis teistpidi. et võimalik keedetud ja võimalik keetmata... ja vajalik läbi sõela surumine ja... võeh.
sõnaga minu retseptum (umbestäpselt):

1 tops 35% vahukoort
2 vart vanillikauna
keemiseni lasta väikeses potikeses. siis pisut kuumutada veel, et vanillimaitse ikka aus tuleks...
või (üks pakk ja veerandik) sisse surada ja oodata kuniks ära sulab. ikka väikesel tulel, ikka segades, loomulikult.
segu lasta jahtuda ja kurnata

lisada:
3 tuubi kohupiimapastat (loodan, et need kõlbavad ka ilma sõelast surumata....)
kaks suurt muna (hiljem veel kolm. igaks juhuks - et päästa, mis päästa annab)
kõik metsapähklid, mis kodus on - eelnevalt puruks tampida
üks sidrun - koor sisse riivida ja mahl pressida - segusse surada
üks apelsin - koor sisse riivida ja poole apelsini mahl pressida ja segusse surada (kartes, et äkki tuleb liiga vedel...)

siis vahustada
ja siis kuumutada
naminami arvab ühes retseptis, et hää oleks kuumutada 60 kraadi juures 5 minutit, pidevalt segades.
sellist kraadiklaasi mul pole, mis sobiks... teises arvab, et "kuumutada keemiseni", kuid samas... tundub, et keedes on võimalik, et miskit läheb nässu... nii et sellega ma ei riskiks... kolmandast kohast lugesin, et kuumutada kuni aurama hakkab... ma siis kasutasin viimast ja esimest ja kuumutasin auramiseni, hoidudes keemistemperatuurist, segasin kogu aeg, kuni kogu krempel minutit viis auranud oli.
siis marliga polsterdatud sõela sisse.
probleem - marlit neis kahes poes polnud, kus täna käisin - marli asendus tükikese voodipesuga. teine prbl - ühest sõelast jäi väheks... õnneks on mul kodus kaks sõela:D
seejärel väike alustass kummuli peale ja raskuseks turistieine kõige peale.

kui sellest miskit välja tuleb (loe - kui kremplis miskit tahket ka juhtus olema) siis saab homme päris head pashat:D

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar