29. jaanuar 2008

Lapsed

ehk armas argipäev

Ott, ükspäev -
panin ta tugitooli istuma ja meelelahutuseks paar raamatut sülle. O tõukab rahulolematu vigina saatel raamatud eemale, vigiseb veel veidi ja haarab siis laualt värske Horisondi... kohe näha, et tuleb tark mees!

Ott täna -
kiikusime (ikka sellessamas tugitoolis) , ja üks hetk ütleb O - "'ai" ja teeb mulle pai.. nii armas:)

kui lõunasöögi aeg käes aitab B asju lauale tassida. kõige enam meeldib talle köögist suurde tuppa viia (pool)täis (piima)tasse. kui ma siis kahe söögikausi ja kahvli-lusikatega järgi tõttan, kuulen eemalt ilmekat "oi-oi!" ja viivu pärast veel "oi-oi-oi tooli peale!" arusaadav, eksole - piim läks tooli peale;)

B tõi täna, kui Otti lõunaunele panin, raamatu "Ene väikevend on haige" ja kamandas- loeme siit! seni pole ta ühegi muinasjutu ega raamatu lugemisel rohkem tähelepanu suutnud koondada kui pool minutit. ja selle jooksul ju raamatut - olgu ta kui õhuke tahes - läbi ei loe. nii et "Ene väikevend on haige" oli meie esimene etteloetud raamat!

kui lõunauni magatud tatsas üks tüdruk suurde tuppa. tasakesi, ühes käes baikatekk, teises piimapudel ja teatab: kurratiino mutikat tahan! (tõlge: Buratino laulud e "Kõige suuremad sõbrad")

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar