8. juuli 2007

eneseanalüüs ehk kiiksud-kääksud ja 7 fakti

tekitaks kõik korraga - ühes postis, siis on "linnuke kirjas" ja ka südamelt ära.

mul on kaks suurt kiiksu - suur kontrollivajadus ja meeletu laiskus. kõik ülejäänud tunduvad nendest tulenevat.
näiteid?
aga palun:

mulle meeldib aeg-ajalt kontrollida, kas ma selle või teisega hakkama saan -- viimane menukas näide oli kudumine ; aeg-ajalt katsun jõudu remondiga; tihti kontrollin enda kokkamisoskust. aga ma lihtsalt ei viitsi tihti süüa teha. ega kududa. ega remontida.

ma lähen närvi kui mõned elementaarsed asjad kontrolli alt kaovad. nt kui kõik sokid-papud-pluusid on enne õueminekut jalad alla võtnud ja peitu pugenud. või kui kindlasti kapis olev jäätis on enne viiele inimesele magustoidu serveerimist haihtunud olematuks.

minu suurim kiiksuga sõnavõtt kontrollivajaduse teemal oli saksamaa kiirteel, kui mu käed olid "iseenesest" higiseks läinud (nii nagu ma ei suuda vaadata filmides stseene kus tegelus toimub kõrgustes) ühtlases autodevoos 140-ni küündiva kiirusega kihutamisest, oli et "ma pean oma kontrollivajaduse kontrolli alla saama!" ja keerasin kiirteelt esimesele suvalisele kõrvalteele...

enamus mu tegusid on etteplaneeritud. kuna mul on ka mõningaid raskusi "ei" ütlemisega, siis juhtub tihti et aeg on mõned korrad üle planeeritud. kallis keskmik on paar korda peale sattunud argipooltundidele, kus juhtub korraga liiga palju. eriti vaiksest väikelinnast tulnud inimese jaoks. (näiteks - miski hetk tullakse järgi tibule, veerand tunni pärast peab kallis kaasa olema N-punktis kesklinnas, ja vahepeal (või oli see enne seda) toovad töökaaslased mulle ühe pakikese ja siis pean ise olema punktis L)


ma vihkan hilinejaid. aga ma ei saa ka ilma nendeta hakkama. võimalik, et mul on miski karmavõlg... pidevalt komistan kellegi otsa, kes tunneb vaevu kalendrit. kellatundmisest ei tasu unistadagi. paar tundi hilinemist on peaaegutäpselt kohal olemine. kahjuks on nende hulka sattumas ka mu oma poja. ja mina... mina kakun juukseid ega oska nende tüüpide kasvatamiseks /õpetamiseks mitte midagi tarka teha, peale selle, et üritan ise pigem varem kui hiljem kohtumistele jõuda. viimane saavutus oli viie minuti pealt viljandisse jõudmine (asjaolud kontrolli all;)).

laiskusest ka -
ma ei viitsi end iga päev make upiga koormata. minu tavaline vabandus on - ma olen niigi ilus! heal juhul jõuan enne õue tormamist peeglisse vaadata. silmavärvi jaoks piisab mõnest messist/koolitusest. huuleläiget näevad minu huuled vaid miskil olulisel sündmusel (viimati vist oli kellegi sünnipäev?) (ohh ja mälu on mul ka ehvake)

mind ümbritseb igapäevaselt normaalne kultuurikiht. aeg-ajalt (nii paari-kolme kuu takka) leian TV ja kuvari pealt aukartustäratava tolmukihi. samas, mõnikord (tõsi - vääga harva) võtan ette ka kappe ja riiuleid hõlmavaid suurpuhastusi.

ja viimaks fakt või kiiks – ma olen õnnelik inime. õnnesärgis sündinud – kogu mu suhtlusringkond on 99,9 prossa armsad ja toredad inimesed. lausa fantastilised. ja teile, fantastilised inimesed on mul palve - palun kirjutage millised minu veidratest või omapärastest omadustest/faktidest jäid mainimata?

4 kommentaari:

  1. Anonüümne10/7/07 3:24 PM

    Ühte ma tean, vanemikul on SUUR süda ja tolerantne meel.

    VastaKustuta
  2. nähähh, aitähh.
    veel tuli meelde üks kiiks - ma ei suuda mõtelda ühte mõtet korraga. tav tegelen ikka 2-3-4 asjaga, mõtteid mahub korraga pähe 4-5-6; kui on ainult üks mõte peas siis see koliseb nagu hernes tühjas piimamannergus ja ajab pea valutama... ;)

    VastaKustuta
  3. ja veel fakte (et ei oleks mitte ainult kiit-kiit)
    kui maa mustaks vihastan, siis loobin esimese ettejuhtuva asjaga. ja kui end endast ära joon (st rohkem kui bolševikuks) siis hakkan valimatult hammustama. ;))

    VastaKustuta
  4. Anonüümne14/7/07 11:01 AM

    see on ka üx asi,et su peen vihjesüsteem tuleb üle vaadata.teistel on siis lihtsam sind mõista....ega teised pole blondid nagu mina ,et neist aru saada tee nende elu lihtsamaks.ma tegin oma vihjesüsteemi ka ümber ja suhted on teistega suurepärased.

    VastaKustuta