28. detsember 2006

koeri tuleb kasvatada samamoodi kui inimlapsi

või käis see vastupidi.
miskit sellist mõttekäiku kuulsin täna. tegelik mõte oli vist selles, et mõlemisse -nii kutsikatesse kui inimestesse tuleb suhtuda kui loogilise mõtlemisvõimeta olenditesse(sic!). neid peab treenima endi käe järgi ja mitte laskma neil endile pähe istuda.
a'la et kui laps teeb lombi, siis pistad nina sisse ja tõreled pisut. piitsa pole vaja kummalegi ja präänikuga ei tasu ka liialdada.
/sain vist mõttest aru?/
noojah, armastust, hoolt ja kannatlikkust vajavad nad ju mõlemad. vahe vist siiski üsna drastiline - ka seda on kuulda olnud, et üks inimaasta võrdub seitsme koeraaastaga. eluea suhtes.

tuulasin siin ennist arvutis ja leidsin toreda saidi, kuhu nüüd ja edaspidi hakkan omi pilte riputama. esialgu leiate sealt blogi-pildialbumi, edaspidi siis kõik uued ka.
Picasa2 siis programmi nimi ja mõeldud just minusugustele hädavarestele, kes ei suuda oma arvutis olevat pildimajandust korras hoida. et teeb mõned failid juurde ja on "segases keeles" st vajab harjutamist. esimese hooga tuustivad su arvuti läbi ja leiavad üles kõik pildi- ja filmifailid ning panevad need oma "kataloogipuusse". jäin siis vaatama, et mida ta kõike üles leidis... ei teadnud mina, et sellised failid mul veel alles on.
nüüd siis roogin. sest koertepilte on tunduvalt rohkem kui lastepilte (põhjus ilmsesti ühe teat. koduka kunagises putitamises). ja üritan oma pildimajandust ajakajastada, seda täiega uppi löömata...
vahepeal oli küll kange tahtmine 'erase all' või 'format C' kirjutada...

aa ja link ka Picasa pildialbumitele:->

1 kommentaar:

  1. iccccc.... vastupidi oli koeratreeneri sõnul. Koeri ei tohi kasvatada nagu lapsi - st sa pea mõtlema, et koer saab sinust aru, kuna ta elab sinu juures, sa toidad teda ja käid temaga jalutamas ja hoolitsed ta eest. midagi ei tule automaatselt, iseenesest. (See, milline inimene lapsest sellise suhtumise juures kasvab, ei old koerajutu teema:). Jessenin on üks ilusamaid, ehkki väga kurb näide./
    Kui koeraga hakkama saad, võid last samamoodi kasvatada:).
    Kusjuures eri koeratõugudel on erinev iseloom. Ja eri lastel on erinev temperamenditüüp. Erutus- ja pidurdusprotsessid on ka erinevad. Kasvav kaukaaslane vajab jõulisemat lähenemist kui kasvav retriiver, kes võib kurja sõna peale šoki saada.

    VastaKustuta